De baard van Sinterklaas!

Kimberly Demaegdt
De baard van Sinterklaas!

De baard van Sinterklaas!

Foto 1 : De kleuters krijgen elk een pincet en ook een opdrachtkaart. Op deze kaart staat Sinterklaas. Hij heeft een lange, witte baard. Op de baard van Sinterklaas kleven witte dopjes. Op de tafel staat ook een doosje. In dit doosje zitten een heleboel witte pomponnetjes. De kleuters krijgen elk een pincet. De kinderen stoppen, eventueel met behulp van een pincet, een pomponnetje in elk dopje.

Foto 2 : Sinterklaas heeft een probleem! Hij is bij knippiet langs geweest en die wou zijn baard wat bijknippen! Maar Knippiet bleef maar knippen! Nu heeft Sinterklaas geen baard meer en is hij verdrietig! Hij wil heel graag weer een lange, grote baard! Willen jullie hem wat helpen?

De kleuters krijgen tijdens het vrij spel elk een gelamineerde prent waarop het hoofd van Sinterklaas staat. Daarna spuit ik een toefje scheerschuim op de plaats van de baard. De kleuters kunnen volop experimenteren met de scheerschuim: erin wrijven met één hand, met twee handen, alleen met de vingers, de baard kammen, …

Na een tijdje verdwijnt de scheerschuim en is een ander groepje aan de beurt!

Author:
De baard van Sinterklaas!
February 28, 2021
+25Vote! Vote!
Comments:
Comments: 1.
Register to view comments