! Printables for Preschoolers from $1 ! CLICK NOW!

Toamna, bogăție și culoare

Rosca Mihaela Cristina
Toamna, bogăție și culoare

Toamna, bogăție și culoare

Preșcolarilor le plac foarte mult activitățile ce implică pictura, decupajul, lipitul. De aceea, în toate temele pe care le abordăm la grădiniță, planificăm activități cât mai diversificate și care să îmbine aceste deprinderi ce îi atrag.

Toamna este cel mai frumos anotimp și ne oferă oportunitatea de a lucra și cu materiale din natură (castane, frunze colorate, crenguțe, sâmburi).

Pentru prima activitate, Merele 3D am folosit hârtie colorată, jumătate de coală A4, foarfece, lipici. Copiii au avut imprimate pe hârtiile colorate conturul a două mere. După ce le-au decupat, au pliat fiecare măr pe jumătate și le-au lipit unul de celălalt, pentru a crea impresia de tridimensionalitate. Mărul a fost lipit pe o jumătate de coală A4.

Pentru cea de-a doua activitate s-au utilizat coli de carton A3 pe care au fost trasate șabloanele copacilor (trunchi și crengi, iar copilașii au pictat prin tehnica tamponării frunze (cu ajutorul unui burete prins într-un cârlig pentru rufe).

Related Posts:

Parada dovlecilor de toamnaParada dovlecilor de toamna Prescolarii grupei mijlocii au realizat cu ajutorul parintilor dovleci unici, inscrisi la concursul parada dovlecilor de toamna organizat...

Frunza de toamnaFrunza de toamna Colaj, frunza de toamna. Materiale necesare: - o imagine cu conturul unei frunze - hartie creponata de diferite culori (culorile toamnei:...

Themes:
Author:
Toamna, bogăție și culoare
October 15, 2020
0Vote! Vote!
Comments:
Comments: 1.
Register to view comments