mona farhan
the sense of sight
درست کردن فرفره های کاغذی مرتبط با آموزش حس بینایی از حواس پنجگانه
بیشتر اطلاعاتی که از اطرافمان دریافت میکنیم از راه چشم به ما می رسد، اما آیا می توانیم به هر آنچه با چشمانمان می بینیم اعتماد کنیم؟ این آزمایش نشان میدهد که آنچه دستگاه بینایی ما می بیند همیشه مانند واقعیت نیست
سیستم بینایی ما طوری تکامل یافته است که به بهترین شکل به ما کمک کند. این سیستم به ویژه در تشخیص الگوها حتی زمانی که اطلاعات ناقص است توانایی دارد. اما همین باعث می شود مغز در معرض فریب خوردن باشد. برداشت بصری ما می تواند بسیار متفاوت از آن چیزی باشد که واقعاً وجود دارد؛ ما به این موارد خطای دید می گوییم. در این فعالیت کودکان نمونه ای از این خطاهای دید را به صورت عملی تجربه خواهند کرد.
هرکدام از کودکان یک صفحه مقوایی نسبتا ضخیم دایره ای در اختیار داشتند که روی صفحه ها با مداد خط هایی کشیدم که صفحه ها را به صورت منظم تقسیم بندی کردم. برای تعدادی از آنها صفحه را مانند برش های پیتزا تقسیم بندی کردم و برای تعدادی دیگر به صورت دایره هایی که بزرگتر میشدند و برای تعدادی دیگر هر دو این تقسیم بندی ها را ترکیب کردم و بعد بچه ها به دلخواه با مدادرنگی و یا پاستل صفحه هایشان را رنگ آمیزی کرده و سپس وسط صفحه را پانچ کردم و بچه ها از میان آن یک نخ رد کردند و با چرخش نخ و کشیدن آن یک فرفره درست کردند و شاهد ترکیب رنگها و خطای دید در زمان چرخش فرفره شدند.