! Printables for Preschoolers from $1 ! CLICK NOW!

Kesme Çalışmasıyla Aslanın Saçlarını Yaptık

Denis
Kesme Çalışmasıyla Aslanın Saçlarını Yaptık

Kesme Çalışmasıyla Aslanın Saçlarını Yaptık

Ince motor becerimizi geliştirmek için parmak kaslarımızı çalıştırmamız gerekiyor. Bunun için de çok fazla kalem tutma, oyun hamuruyla oynama, makas tutma, ipe boncuk dizme vb. pek çok etkinlik yapmamız gerekiyor. Bizde sürekli böyle etkinlikler yaparak parmak kaslarımızı çalıştırıyoruz.

Bu etkinliğimizde aslanın saçlarının çizgi şeklinde olduğu resmi çıktı aldım. Çocuklardan bu çizgileri kesmelerini istedim. Keserken biraz yoruldular. Çünkü bütün çizgilerden kesmek biraz zaman aldı. Ama pes etmeden kesmeyi başardılar.

Kesmeden önce resim boyanabilir veya sarı ya da turuncu renkli kağıda çıktı alınabilir. Renkli olursa daha güzel olacaktır. Fakat biz parmaklarımız çok fazla yorulmasın diye boyamadık Kestikten sonra kalemle şeritleri tek tek kıvırdık. Böylelikle kıvırcık saçlı bir aslanımız oldu.

Daha sonra hep birlikte aslan gibi ses çıkardık. Aslanlar nerede yaşar, neler yer bunlardan bahsettik. Aslan canlandırması yaparak etkinliği pekiştirdik.

Related Posts:

mavi rengi öğrendik ve mavi bir fil yaptıkmavi rengi öğrendik ve mavi bir fil yaptık mavi rengi öğrendik. çalışma sayfaları yapıp pekiştirdik. çevremizde gördüğümüz mavi renkteki varlıklardan örnekler verdik....

Author:
Kesme Çalışmasıyla Aslanın Saçlarını Yaptık
November 29, 2020
+25Vote! Vote!
Comments:
Comments: 1.
Register to view comments