! Printables for Preschoolers from $1 ! CLICK NOW!

Cifra 1 - Cifre in sare si conturul cifrei 1

Clara Deleanu
Cifra 1 - Cifre in sare si conturul cifrei 1

1. Cifre in sare

Aminteam această tehnică de învățare și în articolul despre metode de învățare a literelor la preșcolari. Consider că este o activitate propice, care merită să fie utilizată și în cazul cifrelor. De asemenea, face parte din activitățile de tip Montessori, dezvoltând copilul din punct de vedere senzorial și cognitiv.

De ce aveți nevoie?

Veți avea nevoie de un vas întins, sare și cartonașe cu cifrele.

Ce trebuie să faceți?

Arătați copilașului pentru câteva momente cartonașul cu una dintre cifre. Lăsați-l să privească atent. Apoi ascundeți cartonașul și provocați-l să scrie cu degețelul în sare cifra respectiva.

Repetați acest lucru până când timpul de concentrare asupra cifrei scade, iar performanța de a scrie corect cifra crește.

Nu uitați să spuneți cu voce tare fiecare cifra.

2.Conturul cifrei

Iată o activitate ce intervine pe mai multe planuri ale dezvoltării copilului. Atât a dezvoltării cognitive, ale îndemânării, atenției/concentrării și coordonării, cât și a limbajului.

A fost amintită și în articolul despre activitățile de învățare a literelor și consider că este potrivită și în învățarea cifrelor. Deoarece are beneficii multiple, precum cele amintite în fraza precedenta.

De ce aveți nevoie?

Porumb, o fișă cu cifrele și lipici.

Cum veți proceda?

Lipiți pe conturul cifrelor porumb. Astfel, copilul va reține mai ușor cum arată fiecare cifră în parte. Nu uitați să repetați de mai multe ori denumirea fiecărei cifre, în timp ce lipiți porumbul.

Cifra 1 - Cifre in sare si conturul cifrei 1
Themes:
Author:
Cifra 1 - Cifre in sare si conturul cifrei 1
October 30, 2022
0Vote! Vote!
Comments:
Comments: 0.
Register to view comments