Kestävän kehityksen myrkkysieni askartelu

Re TY
Kestävän kehityksen myrkkysieni askartelu

Kestävän kehityksen askartelu.

Ajatuksena ja ideana kestävä kehitys on todella tärkeä ajatus. Toivon hartaasti, että jokainen tavoitekohta myös toteutuu. Mutta skeptisenä ja pessimistisenä ihmisenä en oikein ole luottavaisin mielin. Uskon, että parannusta tapahtuu ehdottomasti. Maailmanlaajuisesti tehtävä valtava mullistus vaatii valitettavasti aikaa, ja sitä minun mielestäni meillä ei ole. Kehitysmaiden valtava ongelma puhtaasta vedestä jo on niin suuri, ettei sitä saada muutamassa vuodessa kuntoon sillä sitä ei ole saatu tähänkään mennessä. Itämeren saastuttaminen on jatkunut pitkään ja vahingot huomataan vasta siinä vaiheessa, kun on jo liian myöhäistä. Tai no ei ehkä täysin liian myöhäistä.

Maapallon hyvinvoinnin eteen vaaditaan jokaiselta ihmiseltä ympäristötekoja, mutta pelkään että suuri osa ihmisistä ovat niin itsekkäitä, että olettavat muiden tekevän työt ja itse nauttivat vain kerman. Minulla on pinttynyt ajatus rikkaista, itseään täynnä olevista ihmisistä, että he kyllä osoittavat syyllisiä ja puhuvat isoja, mutta kun pitäisikin päättää, ettei lomalla lennetä etelän lämpöön lentokoneella, niin jää puheasteelle. Kunhan joku muu tekee hyvät päätökset, niin maailma pelastuu, mutta ”minä suurena rahamassin omistajana, saan tehdä mitä haluan”. Maailma ei toimi niin, eikä maapallo pelastu sillä. Greta Thunbergistä ja hänen perheestään saisi jokainen meistä ottaa mallia.

Minusta on ihanaa, että me suomalaiset yritämme kierrättää ja lajitella roskia. Energiaystävällisiä rakennuksia ja -autoja. Mutta suurin ongelma maailmanlaajuisesti olisi saada Aasian halpatuotantoihin jokin järki, ja heidän teollisuudestansa tulevat saasteet loppumaan. Olen ymmärtänyt, ettei heillä kierrätetä, vaan roskat dumpataan mereen. Suomen ilmastotavoite pienentää liikennepäästöjä vuoteen 2030 mennessä on samansuuruinen, kuin mitä Kiina saastuttaa pelkästään viidessä tunnissa. Tämä on asia jota mietin liiankin usein, kun lajittelen omia roskiani. No, ainakin itse säästän jätemaksuissa viemällä paperi-, kartonki-, metalli- ja lasijätteet lähikaupan pihassa oleviin kierrätysastioihin.

Kestävän kehityksen myrkkysieni askartelu
Themes:
Author:
Kestävän kehityksen myrkkysieni askartelu
February 18, 2022
0Vote! Vote!
Comments:
Comments: 0.
Register to view comments